Recepti: Đuveč sa ribom
Sastojci :
- 4 fileta škarpine ili neke druge ribe,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 kesa zamrznutog povrća za djuveč ili po malo od svežeg povrća(šargarepa, persun,celer,grašak, - boranija,plavi par. i sl)
- 1 paradajz,
- 2 manja krompira,
- 1-2 šoljice pirinča,
- biber,
- začin,
- ulje,
- seckan peršun.
- Možete dodati i malo kukuruza šećerca.
Kako pripremiti :
- Na ulju malo prodinstati sitno seckanu glavicu crnog luka pa dodati povrće i tiho dinstati .- Kada je više od pola gotovo dodati oljušten i isječen na komade paradajz, na krupnije isečen krompir i pirinač.
- Naliti vodu te kada provrije smanjiti temperaturu i na tiho kuvati desetak minuta uz povremeno mešanje.
- Dodati začin,biber po svom ukusu i sjeckan peršun.
- To sve presuti u vatrostalnu posudu za pečenje i preko djuveča poredjati posoljene filete ribe.Malo ih utisnuti i sve zajedno staviti u zagrejanu rernu. Smanjiti temperaturu na 250 i peći dok riba, krompir i pirinač ne budu gotovi. Ako treba u toku pečenja doliti još malo vode zbog pirinča.
0 comments:
Objavi komentar