07. 03. 2008.

Widgets

Recepti: Fazan za dvoje















Recepti: Fazan za dvoje

Sastojci :

- jedan mladi fazan,
- sol,
- papar,
- konjak ili vinjak,
- dva režnja svježe masne slanine,
- jedna glavica kapule,
- jedna mrkva,
- jedna četvrtina korjena celera,
- dvije žlice maslaca,
- jedna žličica bobica brinje,
- 2,5 dl kvalitetnog crnog vina,
- 2,5 dl kisela vrhnja.

Kako pripremiti :

- Fazana posolimo i popaprimo, te ga iznutra zalijemo konjakom.
- Na prsni dio poredamo režnjeve slanine i pričvrstimo čačkalicom.
- Kapulu, mrkvu i celer narežemo na veće komade.
-Maslac zagrijemo u posudi te fazana malo popržimo. Dodamo povrće i izgnječene bobice brinje.
- Sve skupa peći u zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 35 minuta.
- Skinemo slaninu i fazana pećemo još 10 minuta.
- Fazana nakon toga izvadimo iz posude.
- U posudu ulijemo vino, kuhamo 5 minuta, te propasiramo povrće.
- U umak dodamo vrhnje.
- Kao prilog možemo poslužiti krokete, njoke ili pirjani kiseli kupus sa grožđem.

0 comments: