Recepti: Bujon od mesa sa knedlama od prezli
Recepti: Bujon od mesa sa knedlama od prezli
Sastojci:
- 2 stara hljebcica (od po oko 100 g),
- 8 kašika mlijeka, veza peršuna, veza bosiljka,
- 40 g rendanog ementalera,
- jaje,
- 40 g griza,
- so, biber, muskat, veca sargarepa, stabljika celera, kasika maslinovog ulja,
- 800 ml bistre supe od mesa.
Kako pripremiti:
Hljeb sitno iseci, zagrijati mljeko i ubaciti u njega hljeb i ostaviti 30 minuta. Ocistiti, oprati, osusiti i sitno iseckati persun i bosiljak. Zajedno sa sirom, jajetom i grizom dodati u hljeb. Zaciniti sa manje soli, a vise bibera i muskata, dobro zamesiti. Sargarepu ocistiti, oprati i iseci na stapice. Deblji deo stabljike celera ocistiti od listova, oprati i sitno iseckati. U serpi dobro zagrejati maslinovo ulje i na njemu izdinstati komadice sargarepe i celerove stabljike. Usuti supu i ostaviti da provri.
0 comments:
Objavi komentar