16. 05. 2009.

Widgets

Recepti: Bujon od mesa sa knedlama od prezli















Recepti: Bujon od mesa sa knedlama od prezli

Sastojci:

- 2 stara hljebcica (od po oko 100 g), 
- 8 kašika mlijeka, veza peršuna, veza bosiljka, 
- 40 g rendanog ementalera,
- jaje, 
- 40 g griza, 
- so, biber, muskat, veca sargarepa, stabljika celera, kasika maslinovog ulja, 
- 800 ml bistre supe od mesa.

Kako pripremiti:

Hljeb sitno iseci, zagrijati mljeko i ubaciti u njega hljeb i ostaviti 30 minuta. Ocistiti, oprati, osusiti i sitno iseckati persun i bosiljak. Zajedno sa sirom, jajetom i grizom dodati u hljeb. Zaciniti sa manje soli, a vise bibera i muskata, dobro zamesiti. Sargarepu ocistiti, oprati i iseci na stapice. Deblji deo stabljike celera ocistiti od listova, oprati i sitno iseckati. U serpi dobro zagrejati maslinovo ulje i na njemu izdinstati komadice sargarepe i celerove stabljike. Usuti supu i ostaviti da provri.

0 comments: