Recepti: Punjena purica
Sastojci :
- 1 purica od 2 kg,
- 1 kriška domaćeg kruha,
- 150 g uzgojenih gljiva,
- 100 g sira za pizzu,
- 50 g šunke,
- 150 g suhih šljiva,
- 2 češnja češnjaka,
- 2 vlasca,
- 1 žumanjak,
- 1 mali bijeli tartuf peršin,
- ribani Parmezan,
- marsala mlijeko,
- maslinovo ulje,
- juha od povrća.
- Šljive namočite u mlakoj vodi, uklonite im košticu i narežite na komadiće.
- Sir za pizzu i šunku narežite na kockice ili listiće.
- Gljive očistite, operite, prosušite i narežite na listiće.
- Usitnjeni režanj češnjaka i jedan vlasac pirjajte na 3-4 žlice ulja, dodajte gljive, sol, papar, povežite marsalom i pustite da se kuha 6-8 minuta.
- Kruh namočite u malo mlijeka, ocijedite ga i primiješajte mu usitnjeni peršin, češnjak i vlasac.
- Dodajte žumanjak, očišćeni tartuf narezan na listiće, parmezan, šljive, sir za pizzu, šunku, gljive, sol i papar. - Promiješajte nadjev i njime napunite puricu.
- Zašijte otvor kroz kojeg ste punili, a puricu stavite u namaštenu vatrostalnu posudu i pecite sat vremena na 180 °C, povremeno podlijevajući juhom.
Kako pripremiti :
- Puricu operite i očistite.- Šljive namočite u mlakoj vodi, uklonite im košticu i narežite na komadiće.
- Sir za pizzu i šunku narežite na kockice ili listiće.
- Gljive očistite, operite, prosušite i narežite na listiće.
- Usitnjeni režanj češnjaka i jedan vlasac pirjajte na 3-4 žlice ulja, dodajte gljive, sol, papar, povežite marsalom i pustite da se kuha 6-8 minuta.
- Kruh namočite u malo mlijeka, ocijedite ga i primiješajte mu usitnjeni peršin, češnjak i vlasac.
- Dodajte žumanjak, očišćeni tartuf narezan na listiće, parmezan, šljive, sir za pizzu, šunku, gljive, sol i papar. - Promiješajte nadjev i njime napunite puricu.
- Zašijte otvor kroz kojeg ste punili, a puricu stavite u namaštenu vatrostalnu posudu i pecite sat vremena na 180 °C, povremeno podlijevajući juhom.
0 comments:
Objavi komentar