Recepti: Pita od pileta
Sastojci:
- Jedno vece pile,- 1-glavica crvenog luka,
- so,biber,bijeli luk,vegeta,ulje,1/2l vode.
Za jufku vam treba slijedece:
-1- kg brasna,
- so,
- mlaka voda.
Kako pripremiti:
Pile dobro skuhajte, kada se malo ohladi meso odvojite od kostiju. Luk isjeckajte sitno, dodajte so,biber,vegetu malo ulja te sve pomijesajte sa mesom. Jufku razvucite kao i za ostale savijace.Jufku sijecite u kocke velicine 20/20 cm. Na sredinu izsjecene kocke, stavite pripremljenu smijesu od piletine i zacina. Probajte da prebacujete jufku preko mesa tako da dobijete otprilike manju kocku velicine 5/5 cm. Poredajte pripremljene kocke u pouljen pleh. Pecite oko 45 min. Zalijte sa 1/2 l, kljucale vode,koju ste predhodno malo posolili i malo bolje po uljili. Kada pitu zalijete, pokrijteje sa drugim plehom da nebi ostala tvrdja. Tj. da malo odmehkne.
0 comments:
Objavi komentar