03. 03. 2008.

Widgets

Recepti: Francuski krompir



Recepti: Francuski krompir

Sastojci :

- 1 kg krompira,
- 1 jaje,
- 1 kašika brašna,
- 200 grama šunke,
- 50 grama parmezana,
- 1,5 dl mleka,
- puter,
- so.





Kako pripremiti :

- Oljuštite krompir, skuvajte ga i isecite na tanke režnjeve.
- Poređajte red krompira po dnu podmazane keramičke posude u kojoj ćete peći jelo.
- Pospite sitno naseckanom šunkom i parmezanom i prelijte prethodno pripremljenim bešamel sosom.
- Ponovo poređajte red krompira i ponovite postupak dok se sav materijal ne utroši, vodeći računa o tome da završite kormpirom.
- U preostali bešamel dodajte jaje i mleko, umutite i prelijte preko krompira. Pecite oko pola sata. Pre služenja, pospite parmezanom.

0 comments: