Recepti: Francuski krompir
Sastojci :
- 1 kg krompira,- 1 jaje,
- 1 kašika brašna,
- 200 grama šunke,
- 50 grama parmezana,
- 1,5 dl mleka,
- puter,
- so.
Kako pripremiti :
- Oljuštite krompir, skuvajte ga i isecite na tanke režnjeve.- Poređajte red krompira po dnu podmazane keramičke posude u kojoj ćete peći jelo.
- Pospite sitno naseckanom šunkom i parmezanom i prelijte prethodno pripremljenim bešamel sosom.
- Ponovo poređajte red krompira i ponovite postupak dok se sav materijal ne utroši, vodeći računa o tome da završite kormpirom.
- U preostali bešamel dodajte jaje i mleko, umutite i prelijte preko krompira. Pecite oko pola sata. Pre služenja, pospite parmezanom.
0 comments:
Objavi komentar