13. 02. 2008.

Widgets

Recepti: Kapner tijesto

Kapner tijeto

Recepti: Krapner tijesto


 Sastojci :

- Mala šoljica ulja,
- 1 cijelo jaje,
- malo soli,
- 250-300 gr tečnosti,
- pola vode pola mleka,
- 1 kvasac ,
- oko 600 gr. bršna,
- sira,
- kajmaka,
- 1 jaje.

Kako pripremiti Krapner tijesto

Kvasac rastopiti da nadođe i od brašna, zejtina, malo soli, kvasca i tečnosti zamesiti lepo testo. Ostaviti da se malo odmori pa ga podeliti na više jufkica. Svaku razvući i premazati mašću ili margarinom. Poslednja se ne maže .Tako namazane razvući u veliku jufku koju filovati sa sirom pomešanim sa kajmakom i 1 jajetom. Ovako filovanu uviti u rolat, malo ga uvrnuti i staviti u podmazan pleh. Ostaviti da uskisne. Peći dok blago ne porumeni.

0 comments: