Kapner tijeto |
Recepti: Krapner tijesto
Sastojci :
- Mala šoljica ulja,
- 1 cijelo jaje,
- malo soli,
- 250-300 gr tečnosti,
- pola vode pola mleka,
- 1 kvasac ,
- oko 600 gr. bršna,
- sira,
- kajmaka,
- 1 jaje.
Kako pripremiti Krapner tijesto
Kvasac rastopiti da nadođe i od brašna, zejtina, malo soli, kvasca i tečnosti zamesiti lepo testo. Ostaviti da se malo odmori pa ga podeliti na više jufkica. Svaku razvući i premazati mašću ili margarinom. Poslednja se ne maže .Tako namazane razvući u veliku jufku koju filovati sa sirom pomešanim sa kajmakom i 1 jajetom. Ovako filovanu uviti u rolat, malo ga uvrnuti i staviti u podmazan pleh. Ostaviti da uskisne. Peći dok blago ne porumeni.
0 comments:
Objavi komentar