20. 02. 2008.

Widgets

Recepti: Crveni spegeti s tunom
















Crveni spegeti s tunom


Sastojci :

- 1/2 kg špegeta,
- 2 konzerve tune,
- glavica luka,
- 2 češnja češnjaka,
- maslinovo ulje,
- žlica brašna,
- pasirana rajčica,
- lovorov list,
- sol,
- papar,
- origano.


Kako pripremiti :

- Priprema ovog umaka obično traje koliko i kuhanje špageta, pa je zgodan kada treba nešto pripremiti na brzaka.
- Na maslinovom ulju kratko prodinstati nasjeckani luk, pa dodati ocijeđenu tunu iz konzerve. Dinstati par minuta na jačoj vatri i kada ishlapi tekućina dodati brešno da upije suvišnu masnoću.
- Dodati pasiranu rajčicu, vodu, protisnuti češnjak, lovorov list, sol, papar i origano. Kada zavrije smanjiti vatru i lagano krčkati pet minuta. Poslužiti s parmezanom.

0 comments: