Crveni spegeti s tunom
Sastojci :
- 1/2 kg špegeta,- 2 konzerve tune,
- glavica luka,
- 2 češnja češnjaka,
- maslinovo ulje,
- žlica brašna,
- pasirana rajčica,
- lovorov list,
- sol,
- papar,
- origano.
Kako pripremiti :
- Priprema ovog umaka obično traje koliko i kuhanje špageta, pa je zgodan kada treba nešto pripremiti na brzaka.- Na maslinovom ulju kratko prodinstati nasjeckani luk, pa dodati ocijeđenu tunu iz konzerve. Dinstati par minuta na jačoj vatri i kada ishlapi tekućina dodati brešno da upije suvišnu masnoću.
- Dodati pasiranu rajčicu, vodu, protisnuti češnjak, lovorov list, sol, papar i origano. Kada zavrije smanjiti vatru i lagano krčkati pet minuta. Poslužiti s parmezanom.
0 comments:
Objavi komentar