
Bakalar s mlijekom
Sastojci :

2 velika crvena luka,
3 fileta slanih inćuna ili sardela,
1 vezica sjeckanog peršina,
1 režanj češnjaka,
bijelo brašno,
0,75 l mlijeka,
ulje,
sol.
Kako pripremiti :
Izrezati bakalar na komade i odstraniti kosti. Staviti na vatru nekoliko žlica ulja, dodati sjeckani luk i pržiti ga da postane staklast. Dodati, prije nego što luk počne rumenjeti, bakalar uvaljan u brašno i ostaviti ga da porumeni.Okrenuti komadiće bakalara i ispeći ih i s druge strane. Preliti ribu mlijekom i nastaviti kuhati na sasvim tihoj vatri.
Kuhati oko 2 sata, povremeno protresti posudu da se bakalar ne zalijepi za dno. Na tri četvrtine kuhanja dodati ribi sjeckani peršin i češnjak, te filete slane ribe.
Razblažiti s malo ulja i dovršiti kuhanje u pećnici na 175oC. Na kraju dodati soli po ukusu.
0 comments:
Objavi komentar