Recepti: Bečka šnicla
Ukoliko
do sada niste čuli za Bečku šniclu, definitivno se trebate zapitati šta
vi radite u kuhinji. Beča šnicla je sastavni dio jelovnika gotovo svih
restorana. Samim tim trebalo bi da je sastavni dio i vašeg privatnog
jelovnika.
Ispod možete pročitati na koji način se priprema, te koji su sastojci potrebni za pripremu ovog sjajnog jela.
Bečka šnicla sastojci
500 gr šnicli
so,
biber
30 gr brašna
1 jaje
3 kašike mrvica-prezli
30 gr putera
Kako pripremiti Bečku šniclu
Šnicle malo izlupati čekićem te ih posoliti i pobiberiti.
U jedan tanjir staviti brašno u drugi jaje a u treći mrvice, zatim istim redosljedom umakati šnicle, znaci u brašno u jaja pa u mrvice.
Peći na zagrijanom puteru sa obje strane nekoliko minuta dok lijepo ne porumene.
U jedan tanjir staviti brašno u drugi jaje a u treći mrvice, zatim istim redosljedom umakati šnicle, znaci u brašno u jaja pa u mrvice.
Peći na zagrijanom puteru sa obje strane nekoliko minuta dok lijepo ne porumene.
0 comments:
Objavi komentar