Burek |
Recept: Burek s piletinom
500g kora za pituperšun
400g pilećih grudi
1 pileća kocka za supu
150g pirinča
50g putera
500ml jogurta
1 crvena glavica luka
2 češnja luka
ulje
so
i mljeveni crni biber.
Kako pripremiti burek s piletinom
Skuhamo supu. U tiganju sa zagrejanim uljem i puterom pržimo sitno iseckani luk.kada omekša,dodamo sitne kockice pilećih grudi.posolimo,pobiberimo i nalijemo supe. Pomješamo i dodamo pirinač.poklopimo i ostavimo da de dinsta.
Kružnu tepsiju premažemo puterom i stavimo 4-5 kora. U dubljisud sitno isjeckamo bjeli luk i peršun. Dodamo jogurt i promješamo. Ovim prelijemo kore i nanesemo još tri kore.
Sadržaj iz tiganja nanesemo na kore, a preostalu supu potopimo preostale kore, pa ih zgužvane nanesemo u tepsiju. Dodamo preostalu mješavinu jogurta,luka i peršuna.
Krajeve kora uvijemo ka unutra, poprskamo uljem i pečemo 45 minuta na 220C.
Isječemo burek na parčad i serviramo na dasku...
U udubljenje stavimo kiselo mlijeko...
Dobar tek!!!
0 comments:
Objavi komentar