07. 02. 2008.

Widgets

Predjelo: Burek s piletinom i pirinčem

Burek














Recept: Burek s piletinom


500g kora za pituperšun
400g pilećih grudi
1 pileća kocka za supu
150g pirinča
50g putera
500ml jogurta
1 crvena glavica luka
2 češnja luka
ulje
so
i mljeveni crni biber.

Kako pripremiti burek s piletinom


Skuhamo supu. U tiganju sa zagrejanim uljem i puterom pržimo sitno iseckani luk.kada omekša,dodamo sitne kockice pilećih grudi.posolimo,pobiberimo i nalijemo supe. Pomješamo i dodamo pirinač.poklopimo i ostavimo da de dinsta.

Kružnu tepsiju premažemo puterom i stavimo 4-5 kora. U dubljisud sitno isjeckamo bjeli luk i peršun. Dodamo jogurt i promješamo. Ovim prelijemo kore i nanesemo još tri kore.

Sadržaj iz tiganja nanesemo na kore, a preostalu supu potopimo preostale kore, pa ih zgužvane nanesemo u tepsiju. Dodamo preostalu mješavinu jogurta,luka i peršuna.

Krajeve kora uvijemo ka unutra, poprskamo uljem i pečemo 45 minuta na 220C.

Isječemo burek na parčad i serviramo na dasku...

U udubljenje stavimo kiselo mlijeko...

Dobar tek!!!

0 comments: