05. 12. 2012.

Widgets

Rumunske šnicle

Rumunska šnicla













Rumunske šnicle


Rumunska šnicla
Ovaj recept možete da koristite svakodnevno jer nije zahtjevan za napraviti a nije ni skup za današnje vrijeme recesije pa eto nadamo se da će biti od koristi...

Sastojci koji su potrebni za ovo jelo:


- 600 g mljevenog mesa
- Kašičica morske soli
- Kašika suhog biljnog začina
- Biber, origano, 3 jaja
- 1 dl gazirane vode,
- Ulje

Za sos nam treba:

- 2 glavice luka
- Kašika kečapa
- Kašika gustina

Priprema:


- Meso pomiješamo sa začinima, dodamo jaja i malo gazirane vode, pa dobro umjesiti masu i pustiti da malo odstoji
- Praviti šnicle srednje veličine i pržiti ih dok ne porumene sa obje strane
- Luk očistiti, isjeći ga na rebarca, pa na novom ulju propržiti da postane zlatan. Dodati kečap i gustin razmućen u preostaloj vodi, pa miješati doksos ne dobije finu gustinu.
- Vratiti šnicle u sos, pa na tihoj vatri držati još 20 minuta uz povremeno miješanje...

Želimo vam dobar ručak ....i dobar tek...

0 comments: