Rumunska šnicla |
Rumunske šnicle
Rumunska šnicla |
Sastojci koji su potrebni za ovo jelo:
- 600 g mljevenog mesa
- Kašičica morske soli
- Kašika suhog biljnog začina
- Biber, origano, 3 jaja
- 1 dl gazirane vode,
- Ulje
Za sos nam treba:
- 2 glavice luka- Kašika kečapa
- Kašika gustina
Priprema:
- Meso pomiješamo sa začinima, dodamo jaja i malo gazirane vode, pa dobro umjesiti masu i pustiti da malo odstoji
- Praviti šnicle srednje veličine i pržiti ih dok ne porumene sa obje strane
- Luk očistiti, isjeći ga na rebarca, pa na novom ulju propržiti da postane zlatan. Dodati kečap i gustin razmućen u preostaloj vodi, pa miješati doksos ne dobije finu gustinu.
- Vratiti šnicle u sos, pa na tihoj vatri držati još 20 minuta uz povremeno miješanje...
Želimo vam dobar ručak ....i dobar tek...
0 comments:
Objavi komentar