07. 02. 2008.

Widgets

Berlinski lonac

Berlinski Lonac
Berlinski Lonac













 

Recepti: Berlinski Lonac

Još jedan u nizu čorbastih obroka. Definitivno vrijedi probati...


Berlinski Lonac Sastojci


1/2 kg govedine
zlica ulja
4-5 velikih mrkvi
1/2 kg rajcice
1 poriluk
1/2 kg kuhanog graha (moze iz konzerve)
1/2 kg kuhane sunke u komadu (1 cm debelo)
1 kocka za juhu
malo soli,
papar
vezica persinovog lista

Berlinski Lonac Način Pripreme


Govedinu izrezati na kockice pa prziti u vecem loncu pola sata, malo posoljeno. Mrkve ocistiti pa izrezati na kolutove. Rajcicu potopiti u vrucu vodu da joj semoze skinuti koza, pa narezati na kockice. Poriluk ocistiti pa narezati nakolutove. 

Sunku narezati na kockice. Po zelji se moze dodati i dimljene slanine. U proprzenu govedinu dodati mrkve, rajcicu, poriluk, grah, sunku, kocku za juhui malo papra.


Na kraju dodati isjeckani persin list i sve dobro promijesati. Ostaviti da se kuha na laganoj vatri dok svi sastojci nisu mekani, otprilike 1,5sat.

Moze se servirati uz tjesteninu, rizu, njoke i zelenu salatu.

0 comments: