Recepti: Limun torta
Sastojci:
Za biskvit:
200g pšeničnog glatkog brašna tip
550
½ praška za pecivo
100g šećera
1 vanilin šećer
200 g kiselog vrhnja
100 ml jogurta
150 ml biljnog ulja
Limunova korica
Za preliv:
1 limun
2 kašike šećera ili meda
Za kremu:
500 ml vrhnja za šlag
4 vanilina šećera
3 šlag fixa
2 jogurta
2 limuna
Za ukrašavanje:
200 ml šlaga
Kriške limuna
Priprema:
Pomiješati brašno s praškom za
pecivo zatim dodati ostale sastojke za biskvit i dobro izmiješati
Smijesu izliti u kalup promijera
24cm, obložen papitom za pečenje i peći oko 30 min u prethodno zagrijanoj renri
na 170 °C
Zatim ostaviti nekoliko minuta da
se ohladi pa skinuti kalup i pustiti da se biskvit hladi. Iscjediti limun, staviti šećer ili
med i dodati vode koliko je potrebno da tekućine bude sveukupno 100 ml. Prokuhati preliv te polovicom
natopiti donju koru u kalupu. Umutiti vrhnje za šlag s vanilinim
šećerom i šlagfixom. Umiješati jogurt i na kraju limunov sok. Dobro izmiješati i rasporediti na
donju koru. Pokriti gornjom korom, natopiti
ostatkom preliva i staviti da odstoji u frižideru.
Ukrasiti šlagom i kriškama limuna.
0 comments:
Objavi komentar