30. 06. 2012.

Widgets

Recepti: Limun torta
















Recepti: Limun torta

Sastojci:

Za biskvit:
200g pšeničnog glatkog brašna tip 550
½ praška za pecivo
100g šećera
1 vanilin šećer
200 g kiselog vrhnja
100 ml jogurta
150 ml biljnog ulja
Limunova korica

Za preliv:
1 limun
2 kašike šećera ili meda

Za kremu:
500 ml vrhnja za šlag
4 vanilina šećera
3 šlag fixa
2 jogurta
2 limuna

Za ukrašavanje:
200 ml šlaga
Kriške limuna

Priprema:

Pomiješati brašno s praškom za pecivo zatim dodati ostale sastojke za biskvit i dobro izmiješati
Smijesu izliti u kalup promijera 24cm, obložen papitom za pečenje i peći oko 30 min u prethodno zagrijanoj renri na 170 °C

Zatim ostaviti nekoliko minuta da se ohladi pa skinuti kalup i pustiti da se biskvit hladi. Iscjediti limun, staviti šećer ili med i dodati vode koliko je potrebno da tekućine bude sveukupno 100 ml. Prokuhati preliv te polovicom natopiti donju koru u kalupu. Umutiti vrhnje za šlag s vanilinim šećerom i šlagfixom. Umiješati  jogurt i na kraju limunov sok. Dobro izmiješati i rasporediti na donju koru. Pokriti gornjom korom, natopiti ostatkom preliva i staviti da odstoji u frižideru.

Ukrasiti šlagom i kriškama limuna.

0 comments: