17. 08. 2011.

Widgets

Vegetarijanska ishrana: Pljeskavice od torfua














Vegetarijanska ishrana: Pljeskavice od torfua

Potrebni sastojci:

- 4 mlada luka, krupno isječena,
- 2,5 cm svježeg korjena đumbira,  oljuštenog i isječenog,
- 1 stabljika limunove trave, sitno isjeckane,
- 3 supene kašike isjeckanog korijandera,
- 2 češnja belog luka, krupnije isječena,
- pola supene kašike sojinog sosa,
- 150 g tofua, oceđenog,
- 40 g prezli od ražanog hleba,
- 1 jaje,
- 1 supena kašika maslinovog ulja,
- biber

Priprema:

- Stavite maldi luk, đumbir, limunovu travu, korijander i bjeli luk u mikser i lagano izmješajte sve dok se smjesa ne sjedini, ali da ostane i dalje u komadima.
- Dodajte soja sos, tofu, prezle, pola umućenog jajeta i biber i sve sastojke izmiksajte.
- Odvadite dio smjese supenom kašikom, pa vlažnim rukama oblikujte pljeskavice.
- Stavite ih u blago zamašćeni teflonski tiganj, polijte sa malo ulja i pecite.
- Po želji, kao prilog služite pirinač.

0 comments: