400 grama brokula
3 čehna bijeloga luka
50 mililitara ulja
1 kašičica đumbira (u prahu)
2 kašičice gustina
100 mililitara vode
1 kašika vegete
PRIPREMA:
Brokulu očistiti i oprati. Nakon toga narezati na manje cvjetiće. Brokulu je zatim potrebno blanširati u kipućoj vodi koju prethodno treba posoliti.
U vodu dodati i dvije kašike ulja. Nakon toga procijedite vodu iz brokula.
Preostalo ulje naspite u tavu te zagrijte. Potom ubacite brokule u tavu i pospite ih vegetom. Brokule treba kratko pržiti.
Gustin i đumbir pomiješati u 100 ml vode te dodati u tavu sa brokulama. Zatim dodati nasjeckani bijeli luk u tavu, te dolijevati još malo vode dok se brokulice upržavaju u tavi.
Ovako pripremljene brokule odlično idu kao dodatak jelima od ribe.
0 comments:
Objavi komentar