Recepti: Kelj sa krompirom
Sastojci :
1 kg kelja,
300 grama krompira,
2 čena belog luka,
1 glavica crnog luka,
40 grama brašna,
1/2 kašičice mlevenog kima,
mast,
začin,
so.
Kako pripremiti :
Krompir oljuštite i iseckajte na kockice. Očistite i isecite na tanke trake kelj, pa ga poparite vrelom vodom i ostavite da se ocedi. U proključalu vodu spustite i kelj i krompir i ostavite da se krčka 20-tak minuta. Dodajte i izgnječen beli luk i kim. Napravite zapršku od masti i brašna, dodajte na kolutove sečen crni luk, i dinstajte na tihoj vatri. Ovo dodajte u lonac sa keljom i krompirom i ostavite da se kuva još 20-tak minuta. Poslužite jelo s kiselom pavlakom.
0 comments:
Objavi komentar