Bosanski Čevap |
Recept: Bosanski Čevap
Jedan od vjerovatno najpoznatijih, autohtonih recepata. Vjerovatno ste često sjedili negdje, jeli čevape i pitali se, kako se zapravo oni prave.
Ukoliko pak želite da se okušate, i napravite svoj čevap, evo vam ispod prijedlog za recept. Ono što je najvažnije jest da gotovo svaka čevabdžinica ima svoj tajni sastojak ovog recepta, stoga slobodno improvizirajte sa začinima.
Bosanski Čevap Sastojci
Sastojci :500 gr teletine
500 gr jagnjetine
500 gr crvenog luka
200 gr paprike
50 gr mrkve
50 gr korijena peršuna
200 gr paradajza
Bosanski Čevap Priprema
Priprema:
Zemljanu posudu namazati puterom i u nju složiti povrće i meso na kocke.Sve posoliti i pobiberiti po želji,odozgo staviti paradajz,malo putera,zaliti sa oko dcl vode i staviti u rernu da se krčka 2 sata.
0 comments:
Objavi komentar