25. 02. 2013.

Widgets

Rižoto sa bijelim lukom i limunom















Recepti: Rižoto sa bijelim lukom i limunom

Danas smo vam pripremili veoma ukusno i fino jelo to jeste jedan veoma ukusan obiteljski ručak a veoma je jeftin za napraviti tako da vam neće trebati puno sastojaka niti puno novca za pripremu... Pa da krenemo :

Sastojci za pripremu:

- Kašika maslinovog ulja,
- Manja glavica luka,
- 150 g riže,
- 750 ml pileće supe,
- 40 g zamrznutog graška,
- 100 g kuhane piletine,
- 20 g parmezana,
- kašika limunovog soka,
- Začini po želji.

Priprema:

1.  Nasjeckani luk propržiti na ulju da postane staklast. Dodati izgnječeni bijeli luk i propržiti još minutu.
2. Sjediniti sa rižom i kuhati dvadesetak minuta postepeno dolivajući supu.
3. Dodati grašak i komadiće piletine, pa kuhajti još oko pet minuta.
4. Na kraju umiješati parmezan, limunov sok i začinske biljke po želji.

Želimo vam dobar tek i nadamo se da ste zadovoljni sa receptom , ukoliko imate neki savjet ili promjenu u ovom jelu kao npr. šta bi bilo bolje dodati a šta izbaciti iz ovog obroka ostavite komentar ispod....Hvala!


0 comments: