11. 02. 2013.

Widgets

Hrana za Vegane: Gratinirani patlidžan, rajčica i luk

Hrana za Vegane: Gratinirani patlidžan, rajčica i luk
Hrana za Vegane: Gratinirani patlidžan, rajčica i luk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hrana za Vegane: Gratinirani patlidžan, rajčica i luk

Za sve vas koji ste po načinu prehrane odlučeni za Veganski način ishrane, ovaj puta donosimo jedan jednostavan i odličan recept. Kako se može vidjeti iz naslova radi se o graniranom patlidžanu, rajčici i luku.

Sastojci:


- tri velike glavice luka
- tri češnja, češnjaka
- maslinovo ulje
- 2 ili 3 grančice timijana
- 1 lovorov list
- 3 patlidžana srednje veličine
- tri zrele rajčice
- sol i papar po želji

Način pripreme


Ogulite i nasjeckajte luk i češnjak jako fino. Ostavite ih u nekoliko žlica maslinovog ulja, lišćem tamijana, lovorovim listom, na srednjem plamenu oko 5 minuta dok ne postanu mekani. Posolite ih i pobiberite.

Narežite patlidžan i rajčicu na kriške od otprilike pola centimetra, te pri tome zagrijte pečnicu na oko 200 stepeni celzijusa. Ulijte granir u plitku posudu.

Iz luka izvadite lovorov list, te ga (smjesu od luka) poredajte po dnu posude za pečenje. Kriške patlidžana i rajčice poredajte tako da svaka prekrije 2/3 prethodne kriške. Posolite i ubacite papra po želi, te pospite nekoliko kapi maslinovog ulja. Poklopite i kuhajte u pečnici dok patlidžan ne bude dovoljno mekan da se može rezati kašikom. To vam dođe oko 45 minuta.

Zadnjih 15 minuta otkrijte pečenje, i provjerite da li je rajčica otpustila previše tekućine. Do kraja pečenja, povremeno prelijte gornji dio kako bi se spriječio od isušivanja. Zapamtite ovaj gratinirani obrok treba da bude vlažan, ali ne smije biti vodenast.

0 comments: