16. 08. 2012.

Widgets

Povratni složenac od heljde














Povratni složenac od heljde

Sastojci:

- pakovanje jufki od heljde
- 2 velika patlidžana
- 1 tikvica
- 2 glavice luka
- 2 čehna bijelog luka
- 2 velika paradajza
- 2 paprike
- maslinovo ulje
- peršun
- susam

Priprema:


- Povrće nasjeckati na manje kockice
- U plitkoj šerpi zagrijati maslinovo ulje, te postepeno dodavati patlidžan, tikvice, luk, paprike, paradajz, bijeli luk a zatim susam.
- Dinstati dok ne porumeni i povrće i susam
- Dno vatrostalne posude premazati maslinovim uljem, poredati sloj jufki (3 kom), premazati ga uljem i na njega staviti nadljev. Postupak ponavljati sve dok se nepotroši materijal.
- Zadnji sloj premazati uljem i posuti susamom
- Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 250°C oko 20 min. Gotovi složenac izrezati na kocke i poslužiti uz krompir ili sos po želji.


0 comments: