14. 02. 2008.

Widgets

Recepti: Teleća jetrica s prženim gljivama

















Recepti: Teleća jetrica s prženim gljivama

Sastojci:

400 g telećih jetrica
3 kuhana krumpira
200 g gljiva po izboru
1 mlada glavica luka
maslinovo ulje za pečenje
1 žličica listića majčine dušice
sol i papar
1,5 dl umaka za teleće pečenje




Priprema:

Kuhani krumpir ogulite i narežite na 5 mm debele ploške. Gljive očistite i narežite na približno jednake komade. Očišćeni mladi luk uzdužno raspolovite, malo ga isperite i narežite na uske trake. Jetrica temeljito očistite od tanke kožice i zaostalih žilica pa ih narežite na manje odreske.

Postupak:

U tavi na dobro ugrijanom maslinovom ulju najprije prepecite ploške krumpira s obje strane. Dodajte narezani luk, a potom i gljive. Sve dobro protresite, začinite majčinom dušicom, solju i paprom te odložite na toplome. Jetra položite na umjereno ugrijano ulje. S obje strane ih brzo prepecite, zatim izvadite i odložite na toplome. Sok koji je preostao zalijte umakom za pečenje, napola ga ukuhajte i prema želji dodatno začinite. Prilog od gljiva rasporedite na prikladne tanjure, povrh položite pržena jetrica, sve nakapajte umakom i odmah poslužite.

0 comments: