15. 02. 2008.

Widgets

Recepti: Corba od pecuraka














Recepti: Čorba od pećurki

Priprema:

Malo putera,

1 glavica crnog luka ili 1 struk mladog luka,
250-300 gr. pečuraka(bukovače ili šampinjoni),
malo brašna,
kocka supe ili kocka od pečuraka,
začin,
biber,
kisela pavlaka ili mlijeko,
seckan peršun.



Kako pripremiti :

Na malo putera propržiti sitno seckan luk pa dodati sitno seckane pečurke. Par komada, neka budu celi komadi, prodinstati dok ne ispari tečnost koju puste pečurke. Dodati 1 varjačicu brašna.Naliti vodom i dodadi običnu kocku supe ili kocku supe od pečuraka.Malo bibera i začina po potrebi.Kuvati na tiho oko pola sata. Pred kraj dodati 1 dcl mleka ili 2 kašike kisele pavlake.Posuti sa seckanim peršunom. Na slici je čorba sa bukovačama.

0 comments: