28. 03. 2008.

Widgets

Recepti: Gnocchi sa bijelim umakom














Recepti: Gnocchi sa bijelim umakom

Sastojci :

- 2 paketa gnocchi/valjusaka,
- malo papra za umak, malo vegete,
- mala glavica crvenog luka,
- malo mediteranskih bilja (mix od kotany-a),
- malo maslinovog ulja, svjezi persin,
- 5 česmi bijelog luka,
- 3 dcl vrhnja za kuhanje,
- 2 konzerve tune (ocijedjene),
- malo ribanog parmezana ili grane padane,
- 1 konzerva kukuruza (ocijedjena), malo soli.

Kako pripremiti :

- 2 paketa gnocchi/valjusakaskuhati u slanoj vodi sa malo maslinovog ulja
- Priprema:na maslinovom ulju prodinstati lukcesnjak ili sitno neasjeckati.
- Prije nego ubacite cesnjak pripremite si tunu i kuruzu jer se cesnjak ne smije dugo dinstati da ne postane gorak.
- Cesnjak dodati luku i kratko prodinstati, dodati tunu, kuruzu i sve gore navedene mirodije osim svjezeg persina (to ide na kraju). prodinstati par minuta i dodati vrhnje za kuhanj smanjiti vatru i pustiti da krcka maximalno 10 min.
- Do tada su vam gnocchi gotovi.prebacite gnocchi u neku lijepu posudu, prelijte sa umakom i ukrasite sa sitno nasjeckanim persinom i parmezanom.

0 comments: