08. 02. 2008.

Widgets

Bosanske lazanje

Bosanske Lazanje














Lazanje na mnogo načina, pa tako i na Bosanski način. U nastavku možete vidjeti kako se pripremaju bosanske lazanje.

Bosanske Lazanje

- 4 kasike paradajz sosa,
- origano,
- 1 glavica luka,
- ulje,
- 250 gr sira edamer,
- 12 kora za pitu,
- 400 gr sampinjona,
- 1 kasika aleve paprike,
- 400 gr graska,
- 40 gr maslaca,
- 400 gr buranije,
- biber,
- 1 kasika ljutog kecepa,
- so,
- 1 kasika vegete.

Bosanske Lazanje način pripreme

 

Isjeckati crni luk i sampinjone na sitnno i staviti da se proprzi na zagrijanom ulju, dodati, buraniju i grasak, i to dobro izmjesati( buranija i grasak moraju biti napola kuhani) dodati origano, so biber vegetu i ostaviti da se dinsta nekih 15 minuta (po potrebi dodavati malo vode).

U drugoj posudi na blagoj vatri rastopiti maslav dodati paradajz sos, kecap i alevu papriku zatim dodati vode u mjeri da ne bude ni puno rijedan a ni gust, ostaviti da se kuha nekih 5 minuta. Onda istresti sos u povrce i izmjesati tako da se sjedini masa.

Tepsiju pouljite i redajte 2 reda kora (koje ce te lagano pouljiti) red povrca, i sve tako dok ne nestane, uglavnom zadnje je povrce, ne koje ce te izherendati sir edamer i posuti odozgo preko povrca, uvacite u ugrijanu rernu na 220 stepeni nekih 25-30 minua.

Sluziti toplo uz salatu po zelji.

0 comments: